Herfstvakantie bucketlist
Wat hebben we zin in de herfstvakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met herfstvakantie activiteiten. Met leuke uitjes en fijne tips voor thuis.
Meer resultaten...
Stuur door via:
[Sassy_Social_Share]Door Cindy op 18-07-2018
Er is een nieuw kookboek voor jonge gezinnen: Van kleine spruit tot toffe peer. Cindy testte het boek uit samen met haar kinderen, lees je mee?
Dit familiekookboek komt op een goed moment, want we zitten als gezin in een loep van veilige en bekende groenten. Oftewel, gerechten waar niet teveel over gezeurd wordt en die meestal een succes zijn aan tafel. De oud Hollandse bloemkool met aardappels en een bal gehakt, spaghetti zoals oma hem maakt, risotto met tuinerwtjes en zo hebben we er nog een paar.
Bij de groenten in de supermarkt sla ik best veel groenten over, omdat ik er niet zo snel een gerecht bij kan bedenken. Nu mijn zoontje Loek één jaar is en klaar is met aparte prakjes – want als het niet lijkt op wat wij op ons bord hebben dan hoeft hij het niet – is dit kookboek een inspiratiebron. Ik wil hem zoveel mogelijk variatie bieden en van alles laten proeven.
Één van zijn eerste probeerhapjes een paar maanden geleden was zoete aardappel uit de oven, een gerechtje dat ik ooit leerde bij een kookworkshop bij de schrijfster van dit boek: Gees van Asperen.
Van kleine spruit tot toffe peer geeft recepten voor het gezin, met een babyhapjes variant ernaast. Je kunt hier dus mee beginnen zodra je kleintje daar klaar voor is. Verder kook je met veel groenten en smaakmakers zoals kruiden en zo min mogelijk met toegevoegd zout.
Ik laat mijn dochter Puck van bijna zes een gerecht kiezen om uit te proberen. Het worden de pannenkoeken. Lekker makkelijk, die gaan er altijd in, maar dit is een variant gemaakt van zoete aardappel, geserveerd met een laag dikke yoghurt en vers fruit. Puck fungeert als jury en is enthousiast: “Mam jij bent de kok en ik geef maximaal 100 punten.” De pannenkoekjes van zoete aardappel krijgen de maximale score en een duim omhoog.
Als tweede maak ik de rode-biet-parelgort-risotto. Ik maak gretig gebruik van de smokkeltip en gebruik gekookte bietjes in plaats van zelf de bietjes te poffen. Vrijwel elk gerecht heeft een tijdbesparende tip en een variatie. Puck plukt wat basilicum uit onze eigen moestuinbak en het kleurrijke gerechtje is klaar om geproefd te worden. Ook Loek eet gezellig mee. Puck moet even wennen aan dit gerecht, maar ik weet dat je sommige dingen vaker moet maken om goedgekeurd te laten worden. Fijn om ook weer een vegetarisch gerecht aan ons lijstje toe te kunnen voegen.
Als laatste maak ik als dessert de frambozen aquafaba, vooral uit nieuwsgierigheid, want ik had hier niet eerder van gehoord. Aquafaba is het vocht dat in een blik kikkererwten zit. Dit vocht klop je net als eiwit op voor een romige schuimige structuur (het is geschikt voor vegans).
Het familiekookboek bevat 70 gerechten, knutseltips, gezonde traktaties en zelf een recept voor zelfgemaakte lippenbalsem. Ook erg leuk als kraamcadeau in plaats van het zoveelste knuffeltje of pakje.
Titel: Van kleine spruit tot toffe peer
Auteur: Gees van Asperen
Uitgever: Kosmos Uitgevers
Te koop bij o.a. Bol.com, je vindt daar ook een inkijkexemplaar
Stuur door via:
[Sassy_Social_Share]
Wat hebben we zin in de herfstvakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met herfstvakantie activiteiten. Met leuke uitjes en fijne tips voor thuis.
Wat hebben we zin in de herfstvakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met herfstvakantie activiteiten. Met leuke uitjes en fijne tips voor thuis.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief, dan stuur ik je ongeveer twee keer per maand een leuke mail.
Stap 2 – open de email en bevestig je inschrijving (niks ontvangen, bekijk dan je spam folder).
Wil je niet wachten op de volgende nieuwsbrief? Lees dan hier de nieuwste nieuwsbrief.