Herfstvakantie bucketlist
Wat hebben we zin in de herfstvakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met herfstvakantie activiteiten. Met leuke uitjes en fijne tips voor thuis.
Meer resultaten...
Stuur door via:
[Sassy_Social_Share]Door Maud op 28-09-2013
Veel mensen denken dat erwtensoep moeilijk is om te maken, maar dat is helemaal niet zo. Het duurt even, maar dat is vooral omdat het een tijdje moet koken. Daarom deel ik graag een makkelijk recept voor erwtensoep met jullie. Succes gegarandeerd, ook als vrienden komen eten, iedereen is er altijd blij mee, inclusief de kinderen en er zit veel groente in.
Ik maak altijd gelijk heel veel soep, het blijft lang goed in de koelkast, maar je kunt de hoeveelheid ook halveren. Je kunt het bovendien goed invriezen, geef het dan wel de tijd om te ontdooien, want dat duurt even.
Ingrediënten voor de soep: 6 schouderkarbonades, 1000 gram spliterwten (gedroogd in pak), 2 eetlepels zout, 1500 gram knolselderij, 4 grote preien, 100 gram verse selderij of 4 gram gedroogd uit een potje, 4 laurierblaadjes, peper en zout, eventueel cayennepeper, 2 tot 4 rookworsten (desgewenst spek). Je hebt hiervoor een pan van minimaal 10 liter nodig.
Ingrediënten voor erbij: roggebrood of afbakbroodjes, katenspek, jonge kaas.
Kook 4,5 liter water in een pan. Als het kookt, voeg dan het zout, de schouderkarbonades en de spliterwten toe. Schil de knolselderij en de prei en en snijd ze in stukken. Het hoeft niet heel klein, later ga je het blenderen. Snijd ook de selderij klein.
Laat de spliterwten en de schouderkarbonades ongeveer een kwartier koken, totdat de schouderkarbonades gaar zijn. Haal de schouderkarbonades dan uit de pan, verwijder de botten zorgvuldig en voeg het vlees weer toe aan de soep.
Voeg dan ook de snolselderij, prei, selderij en laurier toe. Laat alles ongeveer een half uur zacht koken, tot alles zacht is geworden en de spliterwten uit elkaar vallen. Haal het laurierblaadje uit de soep. Gebruik dan een staafmixer en blender om de soep mooi glad te maken.
Laat de rookworst volgens de gebruiksaanwijzing gaar worden, dat kan in de soep. Op smaak brengen met peper en zout, eventueel ook met cayennepeper. Serveer de soep traditioneel met roggebrood, katenspek en jonge kaas.
Zet je pan na gebruik even een tijdje in het water om te weken, anders krijg je hem niet schoon.
Fijne winter!
Stuur door via:
[Sassy_Social_Share]
Wat hebben we zin in de herfstvakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met herfstvakantie activiteiten. Met leuke uitjes en fijne tips voor thuis.
Wat hebben we zin in de herfstvakantie! Daarom maakten we weer een bucketlist met herfstvakantie activiteiten. Met leuke uitjes en fijne tips voor thuis.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief, dan stuur ik je ongeveer twee keer per maand een leuke mail.
Stap 2 – open de email en bevestig je inschrijving (niks ontvangen, bekijk dan je spam folder).
Wil je niet wachten op de volgende nieuwsbrief? Lees dan hier de nieuwste nieuwsbrief.