Schuur verven en opknappen: zo heb je altijd groen en kleur in de tuin
Stuur door via:
[Sassy_Social_Share]Door Maud op 03-06-2020
We zijn zo blij met dit kleurtje op de schuur, overal waar je kijkt is de tuin groen! Een gekleurde schuur kan een hele toffe blikvanger in je tuin zijn. Gelukkig is het verven en opknappen van een oude schuur ook een leuk klusje.
We willen de tuin het hele jaar groen laten zijn. Op de schuttingen groeit klimop, over bijna de hele lengte. Doordat de schuur en de tuindeur groen zijn, is daarnaast achterin de tuin is een soort groene wand ontstaan. De binnenkant van de schuurdeur is ook groen, maar dan met krijtverf. Wil je ook je schuur verven? Ik laat je zien wat wij precies deden.
De schuur verven voor extra kleur
De schuur hebben we geverfd met buitenbeits. Die is speciaal voor tuinhout, waardoor het langer mee gaat. De buitenkant van de schuurdeur en de tuindeur hebben we ook geverfd. Daardoor wordt het één geheel.
We hebben allerlei kleurtjes overwogen. Een contrasterende kleur kan heel leuk zijn. Toch hebben we gekozen voor een groene kleur. De schuttingen aan de zijkant zijn voor een groot deel bekleed met klimop, groen dus. Door de schuur ook groen te verven zie je overal groen. Zo oogt de tuin ook in de winter veel groener.
Je kunt kiezen voor een donkere kleur groen in de kleur van klimop. Beits is ook standaard in donkergroen te koop. Maar in onze tuin vonden we de lichte groene kleur frisser en ruimtelijker. Bij de Gamma kun je verf laten mengen in iedere kleur die je wil, onze kleur heet “hockey”. Die kleur viel nog wel wat lichter uit dan we verwacht hadden. We hebben binnen dezelfde kleur op een muur, maar in het felle licht in de tuin is de kleur veel lichter. Een kleurstaal is best wel klein, je kunt eventueel eerst een testpotje kopen en daar een grotere kleurstaal mee maken. Uiteindelijk zijn we met die extra lichte kleur gelukkig toch heel blij.
De schuurdeur had al een witte omlijsting. Die hebben we gewoon wit gelaten. Samen met de witte dakrand geeft dat een mooi contrast met het groen van de schuur.
Onze schuur zat vol groene aanslag. Die hebben we voor het verven verwijderd met een hogedrukspuit. Daarmee gaan bovendien de poriën van het hout open staan, waardoor de beits beter hecht.
Krijtverf op de schuurdeur
De binnenkant van de schuurdeur hebben we met krijtverf geverfd. Zo hebben de kinderen een krijtbord in de tuin. Daar kunnen ze telkens een nieuw kunstwerk mee maken. Omdat het zo’n groot oppervlak is, krijten ze met stoepkrijt.
Leuke dingen aan de schuur
De buitenkant van de schuur hangt vol met vogelhuisjes en insectenhotels. De meeste vogelhuisjes zijn al wat ouder, een deel daarvan heb ik roze geverfd. Een deel van de insectenhotels is zelfgemaakt. Het zwarte bijenhotel is van Capi Europe, ze hebben een lijn met recyclebare vogelhuisjes en insectenhotels, te koop bij Bol.com.
Aan de schuur hangt een aantal plantenpotten voor extra kleur. De blauwe bloempotten met water reservoir zijn van Artstone, te koop bij Intratuin. De bloemenzakjes zijn al wat ouder.
Er hangt ook een thermometer met zonnebloemen er op. Die kochten we ooit op een markt in de Provence. Hij werkt al lang niet meer, maar hij is zo leuk! De hanger hebben we geknutseld van denneappels en touw.
Naast de schuur staan ook bloempotten. Links staat een gele bloempot van Elho, te koop bij Fonq en Bol.com. Rechts staat een blauwe bloempot van Artstone bij Intratuin. Beide potten hebben een water reservoir, waardoor planten wat minder snel uitdrogen in de zon.
Aan de schuur hangt een haak voor de hangmat. Maar dat blijkt ook een hele handige haak te zijn voor het klittenband dartspel. Dat is bij ons de grote hit in de tuin. Ik kocht het spel bij Bol.com.
Het solarlampje aan de boom is van Intratuin.
De binnenkant van de schuur verstoppen
De binnenkant van de schuur is meestal een zooitje. Niet iets waar je tegenaan wil kijken dus. Daarom hingen we een vliegengordijn op, dat staat een stuk gezelliger. Zulke vliegengordijnen zijn te koop bij Leenbakker en Bol.com.
Veel groenblijvende planten
Het hoekje naast de schuur is bij ons een schaduwrijk hoekje, daar groeit lang niet alles. Ik probeer veel planten te kiezen die ook in de winter mooi zijn. De klimop blijft in de winter groen. Ook de kerstboom, die we op straat vonden, is in de winter groen. Net als de Camelia, Salvia en Maagdenpalm. Tegen de schuur aan wil ik nog een bloeiende grassoort planten, die verkleuren in de winter juist heel mooi. Daarnaast heb ik van alles gezaaid, ik ben benieuwd wat er opkomt.
Ik krijg veel vragen over de gekleurde aluminium tafel en stoelen. Die zijn van ons favoriete merk Fermob. De stoelen zijn uit de serie Luxembourg. Deze stoelen staan ook in de Jardin du Luxembourg in Parijs. De tafel is uit de serie Oleron, vernoemd naar een eiland voor de Franse westkust. Hier vertel ik meer over de kleurrijke duurzame aluminium tuinmeubels van Fermob.
Verder lezen
Naast het verven van de schuur, doen we nog veel meer in de tuin. Een tijdje geleden liet ik ook onze schutting zien. Die is nieuw al vaak niet mooi, maar onze verzakte en groen uitgeslagen schutting was echt lelijk. Rechtzetten is geen optie, vervangen is zonde. We hebben overwogen om de hele schutting te verven, maar het is de vraag of de planten tegen de schutting dat overleven. Daarom besloot ik een patroon op de schutting te schilderen, mooi en makkelijk. Door het drukke patroon zie je veel minder dat de schutting scheef is. Zo kunnen we er nog een aantal jaar mee doen!
Wil je nog meer inspiratie voor de tuin? Op Instagram deel ik regelmatig leuke ideeën voor de tuin.
Stuur door via:
[Sassy_Social_Share]Sinterklaas tips
Op zoek naar leuke tips voor Sinterklaas? Je vindt hier heel veel ideeën om te knutselen, surprises, lekkere recepten, intochten en andere uitjes, cadeautips en nog veel meer.
Sinterklaas tips
Op zoek naar leuke tips voor Sinterklaas? Je vindt hier heel veel ideeën om te knutselen, surprises, lekkere recepten, intochten en andere uitjes, cadeautips en nog veel meer.
Niks leuks missen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief, dan stuur ik je ongeveer twee keer per maand een leuke mail.
Stap 2 – open de email en bevestig je inschrijving (niks ontvangen, bekijk dan je spam folder).
Wil je niet wachten op de volgende nieuwsbrief? Lees dan hier de nieuwste nieuwsbrief.