Picknicken met kinderen: lekkere recepten
Stuur door via:
[Sassy_Social_Share]Door Anouk op 16-04-2016
Ga jij wel eens picknicken met de kinderen? Of het nu in het park, op het strand, in je achtertuin of in de woonkamer is, maakt niet eens uit: het is gewoon leuk om eens ergens anders te gaan eten! Maar wat maak je dan?
Je kunt natuurlijk gewoon heerlijke boterhammetjes en krentenbolletjes meenemen – maar De kinderkookshop heeft ook nog een paar andere leuke ideeën voor je op een rijtje gezet!
Hartige taartjes met surimi en broccoli
Deze hartige taartjes kun je maken in een muffinvorm; zo blijven ze mooi klein. Met dit recept maak je 8 stuks. Laat ze goed afkoelen voor je ze inpakt!
Wat heb je nodig?
4 velletjes bladerdeeg
4 eieren
50 g surimi, in kleine stukjes
50 g broccoliroosjes
1 dl room
1 el dille
peper
zout
boter of bakpapier
Hoe maak je ze?
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de velletjes bladerdeeg ontdooien. Snijd de velletjes bladerdeeg diagonaal door en vouw er bakjes van (zie foto’s). Doe de bakjes in een muffinvorm of in cupcakevormpjes. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem.
2. Verdeel de broccoli in zeer kleine roosjes.
3. Roer de eieren los met de room, dille, peper en zout in een mengkom of maatbeker met schenktuit, zodat je het mengsel straks makkelijk kunt verdelen.
4. Verdeel de surimi en broccoliroosjes over de vormpjes. Schenk het eiermengsel eroverheen.
5. Bak de taartjes in ongeveer 20 minuten bruin. Test met een satéprikker of ze gaar zijn.
Aardbei-pannenkoekenspies
Pannenkoeken zijn natuurlijk heerlijk om mee te nemen! Op zo’n spiesje zien ze er extra feestelijk uit, zeker met die lieve hartjesaardbeien! Voor 10 spiesjes.
Wat heb je nodig?
200 g bloem
1 ei
3,5 dl melk
snufje zout
boter om in te bakken
20 aardbeien
beleg (poedersuiker, jam, chocoladepasta)
10 lange prikkers
Hoe maak je ze?
1. Zeef de bloem boven een grote kom. Breek het ei erboven. Voeg de helft van de melk toe en klop met een garde of een mixer glad. Voeg dan de rest van de melk en een snufje zout toe en klop weer glad.
2. Smelt een klontje boter in een middelgrote koekenpan. Laat het schuim van de boter wegtrekken voor je het beslag toevoegt, dan is de pan goed warm.
3. Schep met een soeplepel een kleine hoeveelheid beslag in de pan, genoeg om de bodem mee te bedekken als je de pan ronddraait. Let op dat je de pannenkoeken niet te dik bakt! Dikke pannenkoeken zijn minder flexibel en gaan eerder stuk op een spiesje.
4. Als de bovenkant van de pannenkoek droog is, kun je hem omdraaien en de andere kant even bruin bakken. Laat de pannenkoeken goed afkoelen.
5. Was intussen de aardbeien. Snijd de kroontjes eruit en snijd doormidden. Maak net een iets groter V’tje aan de bovenkant, waardoor de hartvorm duidelijker wordt.
6. Beleg een koude pannenkoek met poedersuiker, jam of chocoladepasta. Rol op en snijd in gelijke plakken.
7. Rijg aardbeien en pannenkoekrolletjes om en om aan de spies. Dek goed af met plastic folie tot gebruik.
Ketjapgehaktballetjes
Oh die gehaktballetjes – wat zijn ze lekker. Warm of koud: een gegarandeerd succes! Leuk om samen met de kinderen te rollen. Laat even uitlekken en afkoelen op keukenpaper voor je ze meeneemt. Voor 20 balletjes.
Wat heb je nodig?
300 g half-om-halfgehakt
6 el ketjap
1 ei
4 el paneermeel
25 g boter
peper en zout
Hoe maak je ze?
1. Kneed het gehakt met 3 el ketjap, het ei, het paneermeel en de peper en zout door elkaar. Vorm er ongeveer 20 kleine balletjes van.
2. Doe de boter in de pan en braad de balletjes rondom tot ze mooi bruin zijn.
3. Voeg 3 el ketjap toe en laat de balletjes op middelhoog vuur nog even garen en de ketjap even inkoken.
4. Laat de balletjes uitlekken op een stukje keukenrol en prik ze aan een leuk spiesje.
Bananen-rozijnenmuffins
Heerlijk, iets te snoepen hoort er ook bij! Zeker als het ook nog iets gezonds te snoepen is, zoals deze bananenmuffins. Je kunt er gerust wat extra maken en ze later in de week opsnoepen bij het ontbijt! Voor 8 stuks.
Wat heb je nodig?
3 bananen, goed rijp
75 g dadels in stukjes
3 eieren
150 g amandelmeel
2,5 tl bakpoeder
snufje zout
handje rozijnen
Hoe maak je ze?
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een muffinvorm klaar, ingevet of met 8 cupcakevormpjes erin.
2. Pureer de bananen met de dadels met een staafmixer. Klop met een garde de eieren erdoor.
3. Roer het amandelmeel, bakmeel en een snufje zout erdoor. Schep dan de rozijnen voorzichtig door het beslag heen.
4. Vul de muffinvorm met het beslag. Het geheel rijst nog iets in de oven maar minder dan gewone cupcakes.
5. Bak in 25-30 minuten gaar. Prik een satéprikker in de muffins om te zien of ze gaar zijn (dan komt de prikker er schoon uit).
Fruit- of rauwkostsalade
Neem je ook nog wat fris en gezond fruit of rauwkost mee? Maak het net even wat leuker door je fruit of groente uit te steken met een leuk koekvormpje. Wedden dat de kinderen liever een bakje met hartjes, sterretjes of konijntjes leeg snoepen dan een gewone appel opknagen?
Een hele fijne picknick gewenst! Zoek je meer leuke producten en recepten voor kinderen? Kom dan snel eens kijken in De kinderkookshop!
Deze blog werd geschreven door Anouk van De kinderkookshop.
Stuur door via:
[Sassy_Social_Share]Sinterklaas tips
Op zoek naar leuke tips voor Sinterklaas? Je vindt hier heel veel ideeën om te knutselen, surprises, lekkere recepten, intochten en andere uitjes, cadeautips en nog veel meer.
Sinterklaas tips
Op zoek naar leuke tips voor Sinterklaas? Je vindt hier heel veel ideeën om te knutselen, surprises, lekkere recepten, intochten en andere uitjes, cadeautips en nog veel meer.
Niks leuks missen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief, dan stuur ik je ongeveer twee keer per maand een leuke mail.
Stap 2 – open de email en bevestig je inschrijving (niks ontvangen, bekijk dan je spam folder).
Wil je niet wachten op de volgende nieuwsbrief? Lees dan hier de nieuwste nieuwsbrief.