Onze favoriete hockey life hacks: handige tips voor hockeyers
Stuur door via:
[Sassy_Social_Share]Door Maud op 01-03-2024
Zit je zelf op hockey, of je kinderen? Bekijk dan onze favoriete hockey life hacks, allemaal handige tips voor hockeyers.
Maak een rek voor hockeysticks
Niks zo irritant als rondslingerende hockeysticks, die je hal of voordeur blokkeren. Zeker als er meerdere gezinsleden hockeyen, dan zijn het er veel. Voor iedere hockeyer minimaal een veldstick en een zaalstick.
Bij een teamgenoot van onze oudste kwamen we een handig rek voor hockeysticks tegen. Een van onze favoriete life hacks voor hockeysticks opbergen. We gingen twee lagen kapstokjes op, een laag voor de sticks en een laag voor de hockeytassen en andere kleine dingen.
Wij gebruikten deze Roommate Village kapstokjes, die we al hadden. Ze zijn te koop bij Bol.com. Er kunnen ook nog wat fluitjes, bitjes en andere kleine dingen in. Maar je kunt natuurlijk ook een andere kapstok gebruiken of zelf maken.
Op Instagram en op YouTube deel ik er (binnenkort) ook een filmpje van.
Zo houd je hockeysokken heel
Heb je regelmatig gaten in je sokken? Ze gaan langer mee als je ze oprolt, in plaats van er aan te trekken en sjorren.
Doe je sokken aan en rol ze af naar beneden. Trek je schoenen aan. Doe je scheenbeschermers er in en rol je sokken terug om hoog.
Oh ja en deze uitneembare scheenbeschermers zonder elastiek onder de voet zijn ook onmisbaar. Die kun je meteen na de wedstrijd of training uit doen. En de stof kan los in de wasmachine.
Sokken onder je scheenbeschermer
Hebben je kinderen pijnlijke uitslag en eczeem van hun scheenbeschermers? Zeker na een toernooi of kamp in de zomer, als ze scheenbeschermers hele dagen in de hitte gebruiken? Dan zijn shinliners ideaal, dat zijn voetloze sokken voor onder je scheenbeschermers. Handig voor hockey, maar ook voor voetbal. Te koop bij Bol.com.
Stop je bitje in de afwasmachine
Zo’n vies ding: de gebitsbeschermer. Dat bitje kan gewoon in de afwasmachine, net als het bakje dat erbij hoort.
Ik heb nog geen manier gevonden om te voorkomen dat onze kinderen hun bitje opeten. Tips zijn dus welkom.
Plekken om je bitje te bewaren
Waar bewaar je dat bitje als je het even niet gebruikt? Zoals in de rust? Of tussen twee wedstrijden door op een toernooi? Nou hier bijvoorbeeld:
- In de dubbele rand van je hockeysok.
- Onder de rand van je hockeyrokje of broekje.
- In een broek(je) met een rits.
- Onder het bandje van je bh of topje.
De oplossing tegen stinkende hockeyschoenen
Wat kunnen sportschoenen enorm stinken! En dan liggen die hockeyschoenen ook nog vaak in de hal, zodat iedereen ze ruikt bij binnenkomst. We hebben zelfs wel eens schoenen moeten weggooien vanwege de stank, best wel zonde.
Een Nederlandse vader heeft daar wat op bedacht: Shoefresh, een apparaat dat je schoenen opfrist en droogt. En niet alleen je schoenen, ook bijvoorbeeld scheenbeschermers, skates en skischoenen. Daarnaast kun je er na een regenbui of sneeuwbui je natte sokken, handschoenen en mutsen op drogen. We hebben de Shoefresh getest, hier vertel ik er alles over.
Zo bepaal je de maat van je hockeystick
Hockeysticks worden gemeten in inches. 1 inch is 2,54 centimeter. We kennen allemaal de regel: een junior stick voor kinderen mag niet boven de navel uitkomen. Trek je kind hockeyschoenen aan en meet op hoeveel centimeter van de grond de onderkant van de navel zit. Deel dat getal door 2,54 en je weet de maximale stickmaat.
Tieners hebben vaak al een senior hockeystick. De standaardmaat senior hockeystick is 36,5 inch. Maar er zijn inmiddels ook hockeysticks in maat 37,5 en 38,5. Voor lange mensen, of als je last van je rug hebt.
Online vind je sticks bijvoorbeeld bij Bol.com.
Stop tape in je hockeytas
Het gebeurt zo vaak: het gripje van je stick laat los. Zie je dan nog maar eens te concentreren op een wedstrijd. Onze kids hebben dus altijd een rolletje hockeytape in hun tas. Ook handig als de keepersoutfit weer eens kapot gaat of er een riempje mist.
Koop je hockeytenue tweedehands
Maar één hockey tenue hebben is niet handig. Zeker niet met kinderen, want die vergeten regelmatig om gedragen kleding in de wasmand te stoppen.
Het is een stuk goedkoper om een paar outfits tweedehands te kopen, dan eentje nieuw, want hockey kleding is duur. Ook dat mooie trainingspak van de club is veel goedkoper tweedehands. En bovendien is het veel duurzamer.
Wij hebben een lokaal vraag en aanbod forum op Facebook, daar wordt veel hockeykleding aangeboden. Op Marktplaats kun je binnen een paar kilometer van je huis een zoekopdracht instellen. Ook kun je vrienden en buren met oudere kinderen vertellen dat je graag tweedehands hockeyspullen overneemt.
Waterafstotende kleding
Investeer in ademende waterafstotende kleding voor de hockeytraining. De trainingsbroeken en jasjes van Reece Australia vind ik bijvoorbeeld fijn. Ik koop ze vaak tweedehands, of bij Bol.com. Let er wel op dat je de ademende waterafstotende variant hebt. En dat de rits op de zijkant tot hoog open kan.
Goede oude naamstickers
Zijn je kids regelmatig spullen kwijt op de hockeyclub? Of gaan ze op hockeykamp? Dan zijn naamstickers handig. Je weet wel, die dingen die bestelde toen de kinderen klein waren. Die zijn ook heel handig voor vergeetachtige tieners.
Ik heb al een paar keer meegemaakt dat iemand die ik niet kende me belde omdat ze iets van mijn kids hadden gevonden. Bovendien voorkomt het verwarring, aangezien er altijd wel iemand in je team is met dezelfde stick. En de helft van het team hetzelfde clubvest heeft.
Meer hockey life hacks
De komende tijd voeg ik zeker nog meer handige hockey tips toe. Weet jij nog hockey life hacks? Dan vind ik het leuk als je me een mail of DM stuurt.
Op zoek naar handige tips voor een opgeruimd huis? Bekijk dan onze organizing tips voor in huis.
Stuur door via:
[Sassy_Social_Share]Camping tips
Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.
Camping tips
Ben je op zoek naar een leuke camping? Op Leuk met kids vind je heel veel camping tips. Zoals reviews van specifieke campings, maar ook fijne lijstjes met campings.
Niks leuks missen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief, dan stuur ik je ongeveer twee keer per maand een leuke mail.
Stap 2 – open de email en bevestig je inschrijving (niks ontvangen, bekijk dan je spam folder).
Wil je niet wachten op de volgende nieuwsbrief? Lees dan hier de nieuwste nieuwsbrief.